hacking work logo svg white with orange

Tinerețe fără bătrânețe: 5 sfaturi esențiale pentru longevitate și sănătate, de la David Sinclair

De când e lumea, ne străduim să oprim timpul în loc. Ori, cel puțin, efectele sale. Longevitatea a devenit o preocupare centrală, indiferent de naționalitate, iar profesorul Harvard David Sinclair este unul dintre oamenii care provoacă și mai mult tot ceea ce credeam să știm despre corpurile noastre. Mai mult decât speranță, ne oferă o perspectivă științifică revoluționară asupra îmbunătățirii calității vieții și opririi procesului de îmbătrânire.

Autor al bestsellerului Lifespan: Why We Age – and Why We Don’t Have To, în care explorează mecanismele biologice și posibilitățile științifice de a încetini, ori chiar inversa, procesul de îmbătrânire, Sinclair oferă sfaturi pentru longevitate și susține că:

„Îmbătrânirea este o boală, iar această boală este tratabilă”.

sfaturi pentru longevitate

Iată câteva sfaturi pentru longevitate, de la David Sinclair, care fac loc unei vieți mai lungi și fericite:

  1. Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată: Menținerea unei diete bogate în nutrienți esențiali și sărace în calorii poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire. De asemenea, David Sinclair este un mare susținător al conceptului de post intermitent, el însuși menținându-și mesele într-o fereastră de 6 ore. El consideră de asemenea că nivelul glucozei din sânge este principalul indicator al stării de sănătate generale a unei persoane.
  2. Menține-te activ fizic: Exercițiile stimulează sistemul cardiovascular, îmbunătățesc metabolismul și activează genele asociate cu longevitatea.
  3. Acordă o importanță mai mare somnului: Odihna de calitate este esențială pentru repararea și întreținerea proceselor celulare vitale.
  4. Gestionează corect stresul: Tehnici precum meditația și practicile mindfulness pot reduce impactul negativ al stresului asupra sănătății tale generale.
  5. Documentează-te despre adjuvanții recomandați: Suplimentele care stimulează nivelurile de NAD+ (nicotinamidă) din corp și activitatea sirtuinelor (proteine reglatoare care consumă nicotinamidă) pot avea beneficii fantastice anti-îmbătrânire.

De ce merită să ținem cont de sfaturile lui pentru longevitate?

La 54 de ani, David Sinclair are o condiție fizică remarcabilă, echivalentă cu cea a unui tânăr de 20 de ani, pe care a obținut-o prin exerciții regulate intense și o dietă controlată. Rutina sa include antrenamente intense care provoacă hipoxie, stimulând astfel construirea masei musculare și îmbunătățirea circulației sanguine. De asemenea, evită consumul de zahăr, pâine, carne și produse lactate, dar și alcool, pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Profesorul ne reamintește că abordarea proactivă în gestionarea sănătoasă a stilului de viață și adoptarea tehnologiilor avansate din medicină pot face echipă bună în atingerea longevității spre care tânjim:

„Nu vârsta ta cronologică este cea care contează, ci vârsta biologică a corpului tău”. Acest citat surprinde esența faptului că eforturile noastre de astăzi pot defini calitatea vieții noastre de mâine, și că fiecare alegere contează în lupta împotriva îmbătrânirii.

Aceste practici nu doar că ne prelungesc viața, dar au și un impact direct asupra productivității și satisfacției pe care ne-o provoacă mediul de lucru. Angajatorii care au învățat să asculte pot aplica aceste principii pentru a crea un mediu care încurajează bunăstarea angajaților și pune preț pe sănătatea lor, alegându-se în schimb cu echipe mai motivate și mai puțin susceptibile la absenteism.

Cine e David Sinclair, pe scurt:

David Andrew Sinclair este un biolog australian, profesor de genetică și co-director al Centrului Paul F. Glenn pentru Biologia Îmbătrânirii de la Harvard Medical School. Este cunoscut pentru cercetările sale referitoare la îmbătrânire și a primit numeroase premii, inclusiv Medalia australiană de cercetare medicală și Frontiers in Aging and Regeneration Award. În 2014, Sinclair a fost inclus în topul Time 100 a celor mai influente persoane din lume, iar în 2018 a fost inclus în Time Magazine’s 50 Most Influential People in Health Care.

Pentru cei interesați de aprofundarea cercetărilor și ideilor despre longevitate, vestea că David Sinclair vine la Brand Minds 2024 a fost sigur știrea anului. Participarea la cel mai mare festival de business și networking din România te aduce în aceeași sală cu cei mai importanți lideri și gânditori ai momentului, și-ți poate oferi acces direct la cele mai noi strategii de dezvoltare personală durabilă.

Facem cinste cu o parte din bilet, să-l vezi pe David Sinclair live!

Pentru că faci parte din comunitatea noastră, nu rata șansa de a lua biletele pentru tine și echipa ta la preț redus, folosind codul HW12. Tot ce trebuie să faci e să intri pe site, să adaugi în coș numărul de bilete dorit și să nu uiți să copiezi codul de discount în căsuța dedicată.

Newsletter Banner 1200x866 1 - Hacking Work

Ne vedem pe 24 și 25 septembrie la București! 😊

Distribuie articolul
Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare

lider care mustrează pe cineva

Liderul bun nu vrea să aibă musai dreptate

Când a fost ultima dată când nu ai fost de acord cu șeful tău? I-ai comunicat asta sau i-ai dat dreptate doar pentru că era șeful tău? Este mult mai simplu să îi dai dreptate, dar, pe viitor asta va împiedica întreaga echipă să facă lucrurile mai bine și să inoveze.

workaholism - o femeie obosita care sta pe scuan si cu picioarele pe masa, arata foarte obosita, iar ceasul arata faptul ca e o ora foarte tarzie la care ea e inca la birou

Workaholismul – trăsătura angajaților dedicați sau boală în toată regula?

Te simți bine doar atunci când lucrezi până la epuizare? „Nu lăsa pe maine ce poți face astăzi” e crezul tău când vine vorba de job? Deși societatea glorifică adesea ideea de a fi „workaholic” ca pe un semn de forță fizică, emoțională și morală, aflăm că dependența de muncă nu e un lucru tocmai bun.