hacking work logo svg white with orange

Vorbim împreună, ne înțelegem separat: managerii și angajații din România vor schimbare, dar fiecare altfel 

Așa-i că și tu vrei să schimbi modul în care muncești? Toți avem idei despre cum am putea face lucrurile mai bine și tot mai mulți suntem frustrați că schimbarea nu se produce.
o imagine cu o femeie care se uită confuz spre ecranul unui laptop

Peste 86% dintre angajatori și mai mult de 93% dintre angajații români sunt de acord că este necesară o revizuire a modului în care este perceput și gestionat locul de muncă. 

Altfel spus, aproximativ 9 din 10 oameni activi în câmpul muncii ar schimba modul în care lucrăm. Dar ce schimbări  își dorește fiecare și, mai ales, putem cădea de acord cum putem produce această schimbare? 

Atunci când vine vorba de dificultățile de la serviciu, peste 50% dintre angajații români cred că nu au parte de suficiente oportunități de creștere și nu primesc destui bani, arată un studiu publicat recent. Aproape 48% dintre angajați cred că sunt încărcați cu prea multe sarcini, iar 38% sunt nemulțumiți de pachetul de beneficii extrasalariale. Printre beneficiile pe care și le doresc angajații se numără: tichetele de vacanţă, al 13-lea salariu, asigurarea de sănătate extinsă, teambuildingurile, prima pentru performanţă, decontarea cheltuielilor de transport, abonamentul la bibliotecă, cursurile de dezvoltare profesională și plata grădiniței copilului. 

Observăm și la nivel mondial că angajații își doresc beneficii extrasalariale mai bune. 9 din 10 angajați din întreaga lume consideră beneficiile și ofertele legate de starea lord de bine, atât în plan fizic cât și psihic, ca fiind extrem de importante atunci când aleg un loc de muncă. 43% dintre respondenți au afirmat că beneficiul cu cel mai mare impact asupra bunăstării este programul de lucru flexibil. 

Dai hai să vedem ce își doresc angajatorii. Fiindcă perspectiva lor este destul de diferită. 41% dintre angajatorii români cred că oamenii simt câtă importanță dă firma stării lor de bine. Și ce să vezi? La polul opus, tot 41% din angajați spun că nu simt deloc acest lucru. Un alt studiu subliniază faptul că 56% dintre respondenți consideră că principalul efect negativ al locurilor de muncă în care starea lor de bine nu este o prioritate este scăderea productivității. 51% cred că motivația e cea mai afectată, iar 24% sunt de părere că cel mai mult ar avea de suferit creativitatea.

Așadar, angajații își doresc mai mult respect din partea angajatorului și bani mai mulți la salariu, transparenţă în proiecte și obiective, precum şi libertate în alegerea beneficiilor, pentru a răspunde mai bine nevoilor reale. Pe de altă parte, angajatorii își doresc să schimbe modul în care muncim, dar se pare că nu sunt atenți la perspectiva pe care o au angajații cu privire la această schimbare.

Și totuși, cum facem ca să să ne înțelegem și să aducem angajații și angajatorii la un numitor comun? Noi credem că românii merită să lucreze în organizații sănătoase, fiind fericiți cu activitatea, meseria, jobul, șefii și colegii lor. Și pentru a ajunge în acest punct e nevoie ca angajatorii să asculte cu adevărat feedbackul pe care îl primesc de la angajați si să fie atenți la nevoile acestora. Pe baza acestor informații trebuie să aducă schimbări reale în organizațiile lor, nu doar pe hârtie, pentru ca angajații să ajungă să meargă la serviciu, nu la scârbiciu. 

Sursa foto: Pexels

***

Nu uita că ne poți asculta săptămânal la radio în fiecare marți și joi la ora 10:20 la Radio România Cultural și la 07:20 la Radio Cluj.

Acest articol vă este oferit de Blankfactor, lider global în inovație digitală pentru fintech-uri și procesatori de plăți. 

Companie americană cu prezență globală, Blankfactor își construiește o echipă puternică de inginerie software în România, având birouri în București, Cluj și Brașov și colaborând cu profesioniști de top din întreaga țară. 

image - Hacking Work
Distribuie articolul
Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare

lider care mustrează pe cineva

Liderul bun nu vrea să aibă musai dreptate

Când a fost ultima dată când nu ai fost de acord cu șeful tău? I-ai comunicat asta sau i-ai dat dreptate doar pentru că era șeful tău? Este mult mai simplu să îi dai dreptate, dar, pe viitor asta va împiedica întreaga echipă să facă lucrurile mai bine și să inoveze.

workaholism - o femeie obosita care sta pe scuan si cu picioarele pe masa, arata foarte obosita, iar ceasul arata faptul ca e o ora foarte tarzie la care ea e inca la birou

Workaholismul – trăsătura angajaților dedicați sau boală în toată regula?

Te simți bine doar atunci când lucrezi până la epuizare? „Nu lăsa pe maine ce poți face astăzi” e crezul tău când vine vorba de job? Deși societatea glorifică adesea ideea de a fi „workaholic” ca pe un semn de forță fizică, emoțională și morală, aflăm că dependența de muncă nu e un lucru tocmai bun.