Vrei să înveți lucruri noi mai ușor? Uite 6 metode care să te ajute în procesul de învățare

„Învățarea nu este un sport pentru spectatori.” Asta spune Jim Kwik, un expert de renume mondial în citirea rapidă, îmbunătățirea memoriei și învățarea accelerată.
6 metode care să te ajute în procesul de învățare

El consideră că pur și simplu nu suntem proiectați să învățăm eficient doar prin consumul de informații. Avem nevoie să trecem de la învățarea activă la cea pasivă pentru a putea învăța rapid și eficient.

Dar cum facem asta? Kwik împărtășește șase metode practice care ne pot ajuta să ne îmbunătățim capacitatea de a învăța. Fie că ești student, profesionist sau pur și simplu dorești să îți dezvolți abilitățile cognitive, aceste strategii îți pot fi de ajutor:

  1. Citește

Există studii științifice care arată că atunci când citim, o mare parte a creierului nostru rămâne activă. Tocmai de aceea digerăm informațiile mai eficient și mai rapid. Același lucru se întâmplă și dacă vizionăm sau ascultăm conținut educativ.

  1. Reflectă la ce tocmai ai descoperit

Un pas foarte important în procesul de învățare este să ne gândim la lucrurile pe care tocmai le-am citit/ascultat/privit și să le comparăm cu informațiile și cunoștințele pe care le avem deja. Astfel, devenim mai conștienți și ne implicăm activ în procesul de învățare.  Prin urmare, înțelegem mai ușor informația pe care dorim să o reținem.

  1. Scrie despre ce ai învățat

În această etapă vom scrie ce am învățat pe foaie. Până acum am acumulat informația, dar pentru a o scrie pe foaie avem nevoie s-o înțelegem și să o trecem prin filtrul propriu, astfel încât să putem oferi o explicație coerentă în scris. În felul acesta conectăm mai ușor informația de creier.

  1. Dă informația mai departe

Ne ajută dacă ne împărtășim cunoștințele cu alte persoane. Potrivit lui Jim Kwik, a preda ceva îți permite să înveți de două ori.

  1. Testează ce ai descoperit

Pentru a ne da seama dacă am învățat ceea ce ne-am propus, ne putem testa. Putem fie să ne rugăm prietenii să ne pună întrebări cu privire la acel subiect, fie să ne punem singuri întrebări pe baza a ceea ce tocmai am învățat.

  1. Repetă și revizuiește noile cunoștințe

E important să reluăm informația a doua zi pentru a ne asigura că nu o uităm. Astfel, cunoștințele trec din memoria pe termen scurt în memoria pe termen lung.

Acestea sunt câteva dintre metodele care ne pot ajuta să învățăm rapid lucruri noi, fie că e vorba de o limbă nouă, de cunoștințe tehnice sau pur și simplu de acumularea de cunoștințe noi.

Și pentru că învățarea continuă este o abilitatea valoroasă și cât trăiești, înveți, hai la Brand Minds (presented by UniCredit) să înveți live de la Jim Kwik:

  • 5 metode pentru a-ți îmbunătăți funcțiile creierului
  • 3 metodologii de învățare accelerată pentru a-ți stimula memoria
  • Cum să deblochezi funcțiile creierului pentru a te ajuta să înveți mai repede 

Noi îți facem cinste cu o parte din bilet – nu rata șansa de a obține reducerea! Tot ce trebuie să faci e să intri pe site, să adaugi în coș numărul de bilete dorit și să nu uiți să copiezi codul de discountHW12 în căsuța dedicată.

Newsletter Banner 1200x866 1 1 - Hacking Work

Ne vedem pe 24 și 25 septembrie la București! 😊

Distribuie articolul
Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare

o femeie trista si dezamagita care sta la birou

Cum transformăm eșecul în cel mai puternic instrument de învățare.

De câte ori ai făcut ceva greșit, ai ratat vreun obiectiv sau ai pierdut o competiție sau un pariu ai simțit că ai eșuat, că ai dat greș. Și sigur că nu ți-a plăcut, că nu-i confortabil. Însă întrebarea importantă care se pune pentru astfel de situații este: ce ai avut de câștigat din acest eșec?