hacking work logo svg white with orange

Schimbăm paradigma în muncă și leadership.

Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.

Muncim zi de zi pentru o viziune: vom aduce progres și performanță în profesie și bunăstare în viața socio-profesională pentru 1 milion de oameni, într-un interval de 10 ani.

Misiunea noastră este să construim un viitor mai bun pentru oameni, organizații și comunități, prin educație, dialog și colaborare, așezând la temelia acestei construcții libertatea, creativitatea, integritatea, curajul, umanitatea, responsabilitatea și respectul pentru cunoaștere.

2022 podcast pr award - Hacking Work

Abonează-te la
Hacking Work News

În fiecare luni și joi dimineață, primești gratuit cel mai bun newsletter despre piața muncii. Se citește repede și ușor și e foarte folositor.

Abonează-te acum folosind formularul alăturat.

Să mergem la serviciu, nu la scârbiciu

Românii merită să lucreze în organizații sănătoase, fiind fericiți cu activitatea, meseria, jobul, șefii și colegii lor.

La Hacking Work, spunem lucrului pe nume. Schimbăm idei, informații experiențe și mentalități. Ca să mergem toți la serviciu, nu la scârbiciu.

Prin educație, acces la informație de calitate și colaborare reală putem produce schimbarea pozitivă. Promovăm ideea de leadership corect, responsabil, uman și sustenabil. Sancționăm abuzurile și comportamentele iresponsabile, inumane sau antisociale. Îi încurajăm pe oameni să caute experiențe de muncă pozitive, să-și spună poveștile în mod public și să gestioneze corect, cinstit și benefic relația lor cu angajatorii.

Oameni, teme și idei - cele mai noi episoade de podcast

S03E07
27 noiembrie 2023

Ciprian Cătunescu, Unguru Bulan: Râdem, glumim, dar suntem imaginea liderilor noștri

De pe Electrolizei în studiourile din București. Se împlinesc 18 ani de când Ciprian Cătunescu, cunoscut public și sub numele Unguru Bulan, a dat viață seriei de animații „Luzării de pe Electrolizei”. Ciprian este totodată realizator de emisiuni radio, vlogger, stand-up comedian, copywriter și antreprenor, dar și un foarte atent comentator al vieții publice. Cu o doză de umor, vorbim în episodul de azi cu Ciprian despre moravurile de la noi, cum sunt românii la muncă, în viața de zi cu zi, dar și despre liderii noștri care ajung să fie subiecte de parodie.
S03E06
13 noiembrie 2023

Cristian Păun: Cum putem fi creativi și productivi în era schimbărilor radicale

Cum gândește un IT-ist român care conduce operațiunile digitale ale uneia dintre cele mai mari corporații americane? „Dacă nu te pregătești pentru ziua de mâine și nu vei găsi un alt mod de a genera profit, nu vei putea să ai succes și poate nici să exiști în fața schimbărilor și incertitudinii”, ne atrage atenția Cristian Păun, changemaker și Chief Digital Officer al gigantului mondial DuPont.
S03E05
6 noiembrie 2023

Carmen Ciulacu: Meserii care dispar în era digitală - recalificarea aduce supraviețuirea

”Vin roboții, digitalizarea și automatizarea și ne lasă fără joburi”. Mulți oameni se tem că nu vor face față schimbărilor rapide din mediul tehnologic și vor fi aruncați în șomaj sau în joburi marginale. Soluția stă în educație, în învățare, în calificare și recalificare. Cum pot companiile să progreseze prin digitalizare, dar mai ales să le ofere angajaților lor şansa de a se deveni mai performanți folosind tehnologia modernă?
S03E04
30 octombrie 2023

Barbu Mateescu: Oamenii de 40, 50 și 60 de ani – aurul neobservat din piața muncii

De ce alegem angajați tineri? Sunt mai mulți, mai creduli, au pretenții financiare mai mici și îi putem duce mai ușor de nas, când vine vorba de politicile interne, valori, cultură, bani și ore suplimentare. Așa gândesc mulți dintre angajatorii care pescuiesc din piscina de talent tânăr, încercând să modeleze mai mult viitorii angajați decât propriile apucături. Însă realitatea demografică vine și năruie preconcepțiile angajatorilor, aducându-i cu picioarele pe pământ.
S03E03
16 octombrie 2023

Gheorghe Damian: Ciugud nu trebuie să fie excepția, ci normalitatea României

Ce a reușit să facă Gheorghe Damian în comuna Ciugud e descris de cei mai mulți prin cuvinte mari: „ireal”, „extraordinar”, „excepțional”. El răspunde simplu: „E normalitatea”. Și, deși apreciem modestia domnului primar, noi știm că nu e, tocmai pentru că ne-am dori mult să devină. Cu o școală smart, infrastructură și servicii publice impecabile, sisteme automatizate care nu doar funcționează, ba chiar performează, comuna Ciugud e un exemplu de responsabilizare, de educație, de bun simți și de implicare, valori reprezentate nu doar printr-un om, nici doar prin echipa demnă să-i lupte alături, ci printr-o întreagă comunitate care a pus umărul la clădirea acestui vârf de lance.
S03E02
2 octombrie 2023

Sergiu Neguț: Putem crește unicorni în România

Sergiu Neguț este unul din puținii lideri de business care au reușit să crească o companie românească până aproape la statut de unicorn, iar acum ne oferă o rețetă simplă și surprinzătoare a unei lumi mai bune: colaborare și încredere, nu concurență și autosabotaj.

Hacking Work vă este oferit de DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și know-how digital.

Cu toții am crescut cu întrebarea “Ce vrei să te faci când o să fii mare?”.

La DevNest, răspunsul este “orice”, pentru că exact asta este DevNest: un loc plin de oportunități, construit transparent, având oamenii în centrul tuturor acțiunilor și proiectelor.

Un cuib în care cresc sănătos oameni, cariere și soluții tehnologice.

DevNest înseamnă dezvoltare: Creăm oportunități. Creștem o comunitate.

Proiectele Hacking Work sunt susținute de MedLife, furnizorul național de sănătate al României.

Pentru că știe că sănătatea înseamnă echilibru pentru minte și trup, MedLife a lansat singurul abonament medical 361 de grade.

Un abonament complet, cu acces la servicii de prevenție, sport, nutriție, dar și asigurare medicală inclusă. Prin intermediul acestuia, MedLife susține dezvoltarea unui mediu de business sănătos în România.

Împreună cu MedLife, în fiecare episod Hacking Work, vă oferim inspirație, prin idei valoroase pentru organizații sănătoase.

Proiectul Hacking Work este realizat integral de o echipă de profesioniști și voluntari care reprezintă Școala SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili.

Mulțumim tuturor partenerilor care susțin cu generozitate această inițiativă:

scoala spor hacking work

Școala SPOR este o platformă de educație informală, modernă și interactivă, oferind învățare prin colaborare și dezbatere, cu tutori cu o experiență profesională de vârf, dublată de structură academică solidă.

pluria hacking work

Pluria este o platformă de spații flexibile pentru echipe hibride, care permite companiilor să implementeze un model de lucru complet flexibil și eficient din punct de vedere al costurilor.

scoala de hr 1 - Hacking Work

Școala de HR este comunitatea lansată de Andra Pintican, care oferă educație modernă pentru profesioniștii HR, militează pentru organizații profund umane și construiește comunități profesionale sănătoase.

scoala de hr 1 1 - Hacking Work

Cluj Business Campus este cel mai bun loc pentru a munci, a trăi și a te dezvolta în Cluj. Concept revoluționar în dezvoltarea imobiliară clujeană, CBC aduce împreună birourile, locuințele și toate serviciile și funcționalitățile necesare unei comunități umane moderne. La CBC filmăm episoadele noastre de podcast și organizăm evenimentele comunităților profesionale și de business dezvoltate de echipa noastră.

stables - Hacking Work

Stables este cel mai frumos și mai primitor spațiu de coworking din Cluj, casa echipei Hacking Work și gazda cursurilor organizate de Școala SPOR.

masia - Hacking Work

MASIA Office este cel mai modern, frumos și primitor spațiu de co-working din București, gazdă a podcastului Hacking Work și a cursurilor organizate de Școala SPOR în capitala țării.

edenred - Hacking Work

Edenred susține întreprinzătorii mici și mijlocii prin platforma BIZTRO CLUB prin intermediul căreia oferim sfaturi practice care ajută companiile să aibă angajați și clienți fericiți.

hosterion - Hacking Work

Hosterion este printre cele mai bune companii de hosting din România, iar platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță pe care le oferă.

vatis - Hacking Work

Vatis Tech este platforma românească care oferă servicii de procesare a conținutului audio-video în 18 limbi cu o acuratețe de 95%+, ajutor de nădejde în pregătirea materialelor audio-video pe care le producem.

Ajută-ne să facem treabă bună

Mesajul tău pentru echipa Hacking Work

Propune o idee, o temă sau un invitat, spune-ne ce ți-a plăcut și mai ales ce nu ți-a plăcut și crezi că am putea face mai bine.

Podcastul Hacking Work îl are ca gazdă pe Doru Șupeală

Consultant de marketing și business pasionat de cultură organizațională, leadership și employer branding, Doru este gazda podcastului Hacking Work și sufletul discuțiilor despre muncă, oameni, performanță și leadership.

După ce a fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, Doru a fondat SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, a publicat în 2021 prima carte de employer branding din România – Employer Branding 100%, iar acum scrie o teză de doctorat despre managementul creativității și climatul pentru inovație în companiile software și industria IT.

Doru-Supeala-Hacking-Work

“Managementul tradițional privește oamenii ca HR, adică foarte puțin H(uman) și foarte mult R(esources). Piața muncii, generațiile, tehnologiile și mentalitățile s-au modificat substanțial, așa că a venit timpul schimbării profunde de paradigmă.

Oamenii sunt azi mintea, sufletul și motorul organizațiilor. Ideile, munca și energia lor duc performanța mai sus și organizația mai departe. E timpul să construim parteneriate serioase și solide între angajați și angajatori, mult mai departe de simplista tranzacție bani contra timp.

La HackingWork, descoperim oamenii și ideile care aduc progresul, care oferă plăcerea și bucuria de a munci și care dezvoltă lumea mai bună de mâine. Creștem lideri. Construim viitor.”

Doru Șupeală

Hybrid work, office work, remote work People Management Leadership or Leadershit Talent War, Război pentru Talente Skills, Competence, Performance Employee Experience Burnout, Stress, Anxiety, Depression
Hybrid work, office work, remote work People Management Leadership or Leadershit Talent War, Război pentru Talente Skills, Competence, Performance Employee Experience Burnout, Stress, Anxiety, Depression
Recruitment Advertising Internal Communications Freelancing, Gig economy Psychological Safety, Personal Initiative Great resignation, Great Reshuffle, Great Enlightenment Marea demisioneală, Marea resetare, Marea iluminare
Recruitment Advertising Internal Communications Freelancing, Gig economy Psychological Safety, Personal Initiative Great resignation, Great Reshuffle, Great Enlightenment Marea demisioneală, Marea resetare, Marea iluminare
Time is more than money 4-days work week, reduced work time Experience Design Organizational Culture Climate for Creativity Climate for Innovation Vision, Mission, Values, Support for Innovation
Time is more than money 4-days work week, reduced work time Experience Design Organizational Culture Climate for Creativity Climate for Innovation Vision, Mission, Values, Support for Innovation
Employer Branding Employee Advocacy Ideas, Imagination, Creativity, Innovation Education, Evolution, Automation, Professional Survival Educație și evoluție, cum supraviețuim automatizării
Employer Branding Employee Advocacy Ideas, Imagination, Creativity, Innovation Education, Evolution, Automation, Professional Survival Educație și evoluție, cum supraviețuim automatizării