Schimbăm paradigma în muncă și leadership.

Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
2022 podcast pr award - Hacking Work

Ascultă Hacking Work și vei fi ascultat(ă)

La Hacking Work, spunem lucrului pe nume. Schimbăm idei, experiențe și mentalități cu invitați relevanți, subiecte fierbinți, povești fascinante și dialoguri adevărate. Ca să mergem toți cu drag la serviciu, nu la scârbiciu.
Invitați remarcabili

cu un impact real

Discuții pe bune

despre teme fierbinți

Episoade și invitați noi,

săptămânal

Abonează-te la
Hacking Work News

În fiecare luni și joi dimineață, primești gratuit cel mai bun newsletter despre piața muncii. Se citește repede și ușor și e foarte folositor.

Abonează-te acum folosind formularul alăturat.

Oameni, teme și idei - cele mai noi episoade

Alex Lăpușan: Liderul bun creează mediul unde cresc oamenii și ideile bune

Alexandru Lăpușan, CEO și fondator al Zitec, prezintă rețeta care funcționează în cadrul companiei sale: a se gestiona cu grijă și înțelegere echipa, a se adăuga din plin încredere și empatie și a se lăsa la răcit până când prinde contur o plasă de sprijin pentru fiecare coleg în parte. În business, asumarea riscurilor și ambiția de a construi produse remarcabile, dublate de climatul bun din echipă și cultura sigură și caldă au generat produse și servicii inovatoare.

Marius Ștefan – Rețeta liderului: educație, transparență și investiție în oameni

Cum ar fi dacă în contractul tău de muncă ar fi stipulate obligația de a citi o carte în fiecare lună lună?  

Sau cum ar fi să știi toate salariile colegilor tăi?  

Autonom este firma românească în care educația este extrem de valoroasă, iar cultura organizației asigură diferențierea și succesul comercial. În episodul de astăzi de la Hacking Work, liderul grupului Autonom, Marius Ștefan, ne povestește despre amploarea pe care o căpătă o cultură organizațională atunci când sunt introduse concepte, precum transparența, comunicarea eficientă și investiția constantă în educație.  

Marius Ștefan este CEO și fondator, alături de fratele său, al grupului de organizații Autonom, un furnizor integrat de servicii de mobilitate și finanțare. A absolvit programul MBA al Robert H. Smith School of Business al Universității din Maryland și este un puternic susținător al antreprenoriatului și al educației, de aceea participă cu regularitate la programe de pregătire executivă la universități precum Harvard Business School, London Business School, Stanford, INSEAD și IMD.

Bogdan Lucaciu - Rolul liderului este de a-i servi pe colegii lui

Bogdan Lucaciu este Chief Technical Officer la Adore Me, un benefit Corporation care a fost achiziționat în anul 2022 de gigantul retailer Victoria’s Secret.

A absolvit Facultate de Automatică și Calculatoare și face programare de la vârsta de 8 ani. Fiind pasionat de tehnologie, scrie cod în cel puțin 20 de limbaje de programare.

Bogdan este antreprenor pur-sânge și nu a fost niciodată angajat. În ultimii ani a fost un mentor și un coach foarte apreciat de către colegii săi, dar și de tinerii antreprenori din start-up-uri.

Camelia Macsim - Cum câștigi atenția angajatorilor: CV + brand personal

Cât de important este să ai un CV bine construit?

Care sunt lucrurile de care ar fi bine să ții cont când vrei să îți schimbi locul de muncă?

Ce ar putea îmbunătăți companiile în relația cu candidații din procesul de recrutare?

Acum nu mai funcționează să aplici pe un site de joburi și să aștepți să fi contactat. Este necesar să ai o strategie, iar CV-ul, profilul de LinkedIn și o rețea puternică de conexiuni sunt elemente ale acesteia. Aflăm în acest episod cum ne construim această strategie și cum să abordăm optimizarea acestor elemente. Camelia Macsim este artistă și om de știință în scris, construit și făurit CV-uri. A ajutat peste 5.000 de oameni să se prezinte, să transmită informație relevantă și să se pună mai bine în valoare. De aproape 20 de ani lucrează cu oamenii, iar de 10 ani optimizează documente profesionale.

Costin Dămășaru - Creierul și tehnologia: superputerile liderului de mâine

Te poți vindeca dacă îți antrenezi creierul să dezvolte rețele neuronale eficiente Costin Dămașaru, fondatorul Veruvis, și-a stabilit misiunea de a ajuta oamenii să-și acceseze imensa putere de vindecare a creierului și să își atingă potențialul maxim de performanță.

Costin a creat Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, un proiect de o viață pentru el, adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare și în lupta sa cu o boală neuronală foarte crudă: Tinitus. A studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. A lucrat alături de cercetători de renume la nivel global în îmbunătățirea performanței creierului uman, folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface.

Florentin Iancu – De ce au nevoie inginerii și industria software de un sindicat?| Hacking Work S2E7

Florentin Iancu este președintele Sindicatului Național al angajaților din IT&C, servicii support și outsourcing care are aproape 7000 de membri.

Florentin consideră că e nevoie de un echilibru între părți, între angajat și angajator și negocierea colectivă poate fi o soluție. Am discutat despre ce este un sindicat, cum poți fi mai bine protejat tu ca angajat și cum poate ajuta asta la creșterea performanțelor. Să îți fie de folos!

Hacking Work vă este oferit de DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și know-how digital.

Cu toții am crescut cu întrebarea “Ce vrei să te faci când o să fii mare?”.

La DevNest, răspunsul este “orice”, pentru că exact asta este DevNest: un loc plin de oportunități, construit transparent, având oamenii în centrul tuturor acțiunilor și proiectelor.

Un cuib în care cresc sănătos oameni, cariere și soluții tehnologice.

DevNest înseamnă dezvoltare: Creăm oportunități. Creștem o comunitate.

Proiectele Hacking Work sunt susținute de MedLife, furnizorul național de sănătate al României.

Pentru că știe că sănătatea înseamnă echilibru pentru minte și trup, MedLife a lansat singurul abonament medical 361 de grade.

Un abonament complet, cu acces la servicii de prevenție, sport, nutriție, dar și asigurare medicală inclusă. Prin intermediul acestuia, MedLife susține dezvoltarea unui mediu de business sănătos în România.

Împreună cu MedLife, în fiecare episod Hacking Work, vă oferim inspirație, prin idei valoroase pentru organizații sănătoase.

Hacking Work este un podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucram.ro

pluria hacking work

Pluria este o platformă de spații flexibile pentru echipe hibride, care permite companiilor să implementeze un model de lucru complet flexibil și eficient din punct de vedere al costurilor.

Angajații pot rezerva prin aplicația mobilă birouri on-demand sau săli de întâlnire dintr-o rețea de spații de lucru flexibile, în timp ce companiile au control și transparență asupra forței de muncă distribuite. Rețeaua Pluria include peste 200 de spații flexibile în România, Spania, Columbia și Portugalia, care sunt accesate printr-o aplicație mobilă disponibilă în Google Play și AppStore.

Munca hibridă se face inteligent, confortabil și eficient, cu Pluria.

scoala spor hacking work

Școala SPOR este o platformă de educație informală, modernă și interactivă, oferind învățare prin colaborare și dezbatere, cu tutori cu o experiență profesională de vârf, dublată de structură academică solidă.

La Școala Pentru Oameni Responsabili, avem cursuri, workshopuri și tabere de branding, copywriting, leadership, product management, project management, strategie de business, creativitate și inovație, calitate în software sau employer branding, dar și un micro-MBA de Talent Management acreditat de University of Suffolk. Toate acestea, livrate în sesiuni open sau în sesiuni private și personalizate, la tine în organizație.

La Școala SPOR Creștem Lideri și Construim Viitor.

unde lucram hacking work

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online dedicată angajaților din România.

Pe Undelucram.ro poți găsi recenzii ale angajaților despre companii, informații despre salarii și detalii despre cum se desfașoară interviurile de angajare. Pe Undelucram.ro chiar poți aplica la locurile de muncă listate pe platformă.

Află de pe Undelucram.ro care sunt organizațiile care fac treabă bună și își respectă angajații și aplică la companiile care chiar te merită.

Nu căuta doar un job, caută un angajator serios și sănătos.

Undelucram.ro îți deschide drumul spre angajatorul care te merită.

Ajută-ne să facem treabă bună

Mesajul tău pentru echipa Hacking Work

Propune o idee, o temă sau un invitat, spune-ne ce ți-a plăcut și mai ales ce nu ți-a plăcut și crezi că am putea face mai bine.

Podcastul Hacking Work îl are ca gazdă pe Doru Șupeală

Consultant de marketing și business pasionat de cultură organizațională, leadership și employer branding, Doru este gazda podcastului Hacking Work și sufletul discuțiilor despre muncă, oameni, performanță și leadership.

După ce a fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, Doru a fondat SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, a publicat în 2021 prima carte de employer branding din România – Employer Branding 100%, iar acum scrie o teză de doctorat despre managementul creativității și climatul pentru inovație în companiile software și industria IT.

Doru-Supeala-Hacking-Work

“Managementul tradițional privește oamenii ca HR, adică foarte puțin H(uman) și foarte mult R(esources). Piața muncii, generațiile, tehnologiile și mentalitățile s-au modificat substanțial, așa că a venit timpul schimbării profunde de paradigmă.

Oamenii sunt azi mintea, sufletul și motorul organizațiilor. Ideile, munca și energia lor duc performanța mai sus și organizația mai departe. E timpul să construim parteneriate serioase și solide între angajați și angajatori, mult mai departe de simplista tranzacție bani contra timp.

La HackingWork, descoperim oamenii și ideile care aduc progresul, care oferă plăcerea și bucuria de a munci și care dezvoltă lumea mai bună de mâine. Creștem lideri. Construim viitor.”

Doru Șupeală

Hybrid work, office work, remote work People Management Leadership or Leadershit Talent War, Război pentru Talente Skills, Competence, Performance Employee Experience Burnout, Stress, Anxiety, Depression
Hybrid work, office work, remote work People Management Leadership or Leadershit Talent War, Război pentru Talente Skills, Competence, Performance Employee Experience Burnout, Stress, Anxiety, Depression
Recruitment Advertising Internal Communications Freelancing, Gig economy Psychological Safety, Personal Initiative Great resignation, Great Reshuffle, Great Enlightenment Marea demisioneală, Marea resetare, Marea iluminare
Recruitment Advertising Internal Communications Freelancing, Gig economy Psychological Safety, Personal Initiative Great resignation, Great Reshuffle, Great Enlightenment Marea demisioneală, Marea resetare, Marea iluminare
Time is more than money 4-days work week, reduced work time Experience Design Organizational Culture Climate for Creativity Climate for Innovation Vision, Mission, Values, Support for Innovation
Time is more than money 4-days work week, reduced work time Experience Design Organizational Culture Climate for Creativity Climate for Innovation Vision, Mission, Values, Support for Innovation
Employer Branding Employee Advocacy Ideas, Imagination, Creativity, Innovation Education, Evolution, Automation, Professional Survival Educație și evoluție, cum supraviețuim automatizării
Employer Branding Employee Advocacy Ideas, Imagination, Creativity, Innovation Education, Evolution, Automation, Professional Survival Educație și evoluție, cum supraviețuim automatizării